Norge = geleéns och syltens mekka!!

Vart man än vänder och vrider sig i Norge så stöter du på någon form av gelé, (nu snackar vi inte om svartvinbärsgelé enbart utan alla dess möjliga sorters gelé) eller sylt här... Norrmännen har gelé till allt.. och då menar jag verkligen till allt:

  • Gräddtårta - GELÈ gärna flera olika smaker som kiwi, jordgubb apelsin eller får ja fresta med hallon kanske
  • Semlor - APELSINSYLT
  • chokladtårta - GELÈ
  • räkor - GELÈ
  • Ägg -GELÈ
  • Messmör - Jordgubbsylt
  • Bönor och ärtor - GELÈ
  • Smörgåsar - Jordgubbssylt
  • Snittar - Gelé
  • I din drink? ja men självklart GELÈ
  • Till fruktfatet - GELÈ
  • Sen det värsta av allt... blanda ägg, bönor morötter, räkor, crabsticks och nåt annat vitt skit ja inte har kunnat identifiera än och vad häller du på?? JA MEN GELÈ!!!
Tänk dig... du jobbar en av dina sju nätter på rad.. klockan är tre på natten du har precis ätit ett par torra mackor och druckit lite kaffe.... vad e du sugen på? En liten kaka kanske? Mmmm kaka tänker du, en riktigt god kladdig chokladkaka eventuellt med lite vispad grädde till.... Din kära kollega kommer plötsligt på att uppe i kylen finns det en helt ny kladdkaka som är riktigt god, hon hämtar den, ställer den mitt framför dig på bordet.. ger dig en tårtspade... du skär en stor bit kaka och vad rinner ut?? JO DEN DÄR FÖRBANNADE JÄ'VLA KIWIGELÉN!!

Nog sugen man är på att äta någonting i detta landet!



Kommentarer
Postat av: Gudsbarn

Hmm, i söndags var jag på Ålesunds stadion och serverade i VIP-båsen. Biljetterna kostade över 2000 nok. Ska jag berätta vad jag serverade dem? (Från en buffé) Grytbitar i beanersås, potatis som kokats i mikron, "kabarré" = räckor, musslor, sockerärtor, dill, citron i Gelé, ärtmos. Efterrätt = Jordgubbsgelé och vaniljsås. 2000 kr..

2009-03-17 @ 18:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0